logo

De jury van het reguliere festival is bekend

Het is bijna zover. Op zaterdag 22 december 2018 is de eerste editie van PianoFest: het pianofestival voor de amateur. Amateurpianisten krijgen met dit festival de kans voor 5 minuten in de huid te kruipen van een concertpianist, andere amateurpianisten te ontmoeten, podiumervaring op te doen, samen te spelen met en feedback te krijgen van beroepspianisten. Het festival heeft ook een concours, maar hier hoef je niet aan mee te doen. Je kunt ook 5 minuten optreden gewoon voor je plezier. Het maakt niet uit op welk niveau je speelt, iedereen, van alle leeftijden, is welkom. En het is nog leerzaam ook, want alle festivaldeelnemers krijgen een inhoudelijke beoordeling van een professionele jury. Met trots stellen wij hieronder de jury aan je voor.

Evelina Vorontsova, de voorzitter van de festivaljury. Evelina is prijswinnaar van onder meer het Liszt Concours (Utrecht) en het Rachmaninov Concours (Moskou). Ze heeft als solist opgetreden met Menuhin, Markiz (tour), Stulen, Robertson en Wakulsky. Evelina heeft twee zeer goed ontvangen cd's uitgebracht met o.a. Rachmaninov, Scriabin, Chopin en Bach. Zij is cum laude afgestudeerd aan de conservatoria van Moskou (bij M. Voskresensky) en Amsterdam (uitv. musicus bij J. Wijn). Naast klassieke recitals en kamermuziek speelt Evelina graag jazz, van de klassieke Kapustin tot jazz pianovirtuozen als Peterson en Tatum.

Jaap Wisselink studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken en ontving masterclasses van Mila Baslawskaja, Willem Brons en Håkon Austbö. Op het gebied van liedbegeleiding nam hij deel aan masterclasses door Kelvin Grout en Udo Reinemann. Jaap trad o.a. op voor Radio4, werkte samen met leden van het Concertgebouworkest en stond onder meer in het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ´t IJ en Vredenburg. Ook is hij betrokken bij de organisatie van het Concertgemaal in Amsterdam-Noord als presentator en pianist. Als docent is hij verbonden aan de Dans- en Muziekschool Amstelveen dat sinds 2017 onderdeel uitmaakt van de nieuwe culturele instelling Platform C.

Kristina Sandulova is concertpianist en pianodocent in Amsterdam. Afgestudeerd aan de conservatoria van Groningen (BA), Den Haag (specialisatie contemporaine muziek) en Utrecht (MA), en prijswinnaar van o.a. de Liszt-Bartok competitie (Sofia). Kristina is de dochter van de beroemde Bulgaarse componiste Julia Tsenova en heeft een voorliefde voor contemporaine muziek, met diverse premières van Nederlandse en Bulgaarse composities op haar naam. Als solist en kamermusicus treedt ze regelmatig op bij festivals en op Nederlandse podia zoals Vredenburg en het Muziekgebouw. Kristina is oprichter en artistiek leider van het jaarlijkse Stage4Kids Festival in Hamburg.

Irina Bogdanova is pianist en pianodocent. Afgestudeerd aan de conservatoria van St. Petersburg (BA), Amsterdam (BA) en Utrecht (MA) en gestudeerd met Lazar Berman in Florence. Irina’s voorliefde voor de laat-Klassieke en vroeg-Romantische periode etaleert ze regelmatig op de Nederlandse podia, onder andere met Beethoven’s sonates en de laatste sonates van Schubert in Vredenburg. Irina is werkzaam als pianodocent bij de Gooische Muziekschool (Bussum) en heeft eerder lesgegeven aan de Hogeschool voor de Kunsten (Utrecht) en het Muziek Educatie Centrum (Amsterdam). Zij is jaarlijks commissie-lid bij de landelijke piano-graadexamens A-D (EPTA).

Alle deelnemers krijgen naast de inhoudelijke beoordeling ook een professionele geluidsopname van hun optreden na afloop toegestuurd.

Doe je mee aan het concours dan word je beoordeeld door deze vakjury. Je kunt je nog tot 1 december inschrijven via www.pianofest.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
afk logocultuurfonds logo