logo

De vakjury van PianoFest concours 2018 is bekend

Op 22 december 2018 vindt de eerste editie van PianoFest plaats in het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens het festival kunnen amateurpianisten voor 5 minuten in de huid kruipen van een concertpianist(e) en kunnen bezoekers zelf op ontdekking gaan samen met professionele pianisten in het randprogramma. Je kunt als amateurpianist meedoen aan het festival, gewoon voor de ervaring, of je kunt je inschrijven voor het concours.

De deelnemers die zich inschrijven voor het concours worden beoordeeld door een vakjury. Uit de zeventig amateurpianisten selecteren zij drie finalisten voor de finale die in de avond plaatsvindt. De jury wordt voorgezeten door Yoram Ish-Hurwitz en bestaat verder uit Daria van den Bercken en Tilmar Junius. De jury wordt in de finale uitgebreid met nog twee leden, David Kuyken en Nino Gvetadze. De juryleden worden hier aan je voorgesteld.

Met deze professionals heeft het PianoFest concours 2018 een vakkundige en veelzijdige jury. PianoFest heeft bewust gekozen geen muziekcategorieën te definiëren. Er mag zowel licht, klassiek, jazz, hedendaagse muziek als een eigen compositie worden gespeeld. De andere zeventig pianisten die meedoen aan het reguliere festival worden ook beoordeeld, maar door een jury die bestaat uit alumni van het Conservatorium. Zo krijgt dus iedere deelnemer feedback van een professional.

Wij wensen alle deelnemers alvast veel succes met de voorbereidingen. Houd de website in de gaten, want vanaf juni kun je je inschrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
afk logocultuurfonds logo