logo

Festival

Festival

Op 22 december 2018 organiseert Stichting PianoFest in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam de eerste editie van het pianofestival speciaal voor amateurpianisten. Het festival is bedoeld voor iedereen met een liefde voor het maken van en luisteren naar pianomuziek zonder daarin een vakopleiding te hebben gevolgd.

Amateurpianisten

Wil je een keer in de huid kruipen van een concertpianist(e)? Dan is dit je kans! Op zaterdag 22 december kun je 5 minuten spelen op een prachtige Steinway concertvleugel op het grote concertpodium van het Conservatorium van Amsterdam. Doe mee voor je plezier en voor het opdoen van podiumervaring of schrijf je in voor het concours. Dan word je beoordeeld door een vakjury en maak je kans geselecteerd te worden voor de finale. Ook de deelnemers die niet meedoen aan het concours krijgen een beoordeling door een jury, die bestaat uit Evelina Vorontsova, Jaap Wisselink, Kristina Sandulova en Irina Bogdanova. Lees hier de bio´s van de juryleden.

De drie finalisten van het concours spelen een programma van minimaal 10 en maximaal 15 minuten. Inschrijving voor het concours verplicht je dus tot het voorbereiden van een finaleprogramma. ´s Avonds tijdens de finale speelt ook meesterpianist Hannes Minnaar een recital. De winnaar van PianoFest Concours 2018 wint een masterclass met Hannes Minnaar tijdens PianoFest 2019.

Vakjury PianoFest Concours

De vakjury van het concours wordt voorgezeten door Yoram Ish-Hurwitz en bestaat verder uit Daria van den Berken en Tilmar Junius. De jury wordt in de finale uitgebreid met nog twee leden: David Kuyken en Nino Gvetadze. Klik hier voor meer informatie over de juryleden. Het festival is niet specifiek op één muziekcategorie gericht, maar geeft juist een podium aan de zogenaamde crossovers tussen klassiek en Jazz, meer hedendaagse muziek of zelfs eigen composities.

Bezoekers en randprogramma

Het festival is voor iedere muziekliefhebber, ook als je niet pianospeelt. Natuurlijk kun je komen luisteren naar de 5-minuten optredens, maar het festival heeft ook een uitgebreid en interactief randprogramma, waar je samen met concertpianisten kunt ontdekken wat je allemaal op een piano kunt doen. Zelfs zonder speelervaring kun je aanschuiven bij professionals die je helpen muziek te maken. Je kunt jouw favoriete muziekstuk spelen op een historisch instrument of samen met een professioneel pianist je favoriete quatre-mains spelen. In het programma vind je een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten.

Let op! Voor een paar activiteiten is inschrijving vereist.

Kaartverkoop en inschrijving

In juni gaat de kaartverkoop en inschrijving open.

Deelnemen aan het concours of het reguliere festival kost €25,00.

Het bezoeken van het festival inclusief meedoen aan het randprogramma is gratis. Je hebt alleen een toegangsbewijs nodig!

Kaarten voor de avondfinale, inclusief een optreden van meesterpianist Hannes Minnaar, kosten €15,00.

Voor deelnemers aan het concours en festival kost een kaartje €10,00.

In het deelnemersreglement kun je lezen onder welke voorwaarden je kunt meedoen aan PianoFest.

Het festival vindt plaats in het gebouw van het Conservatorium van Amsterdam op de Oosterdokskade 151. Klik hier voor een routebeschrijving.

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
afk logocultuurfonds logo