logo

Vakjury

Yoram Ish-Hurwitz
De voorzitter van de vakjury is Yoram Ish-Hurwitz, concertpianist en ook actief in kamermuziek. Hij is cultureel ondernemer en artistiek directeur van Oranjewoud Festival bij Heerenveen. Van Ish-Hurwitz zijn acht solo-CD's verschenen met werken van o.a. Franz Liszt, Isaac Albéniz en Sergej Prokofjev.
Daria van den Bercken
De Nederlandse Daria van den Bercken is concertpianiste van Russische komaf. Zij ontving in 2012 de Amsterdamprijs voor de Kunst, één van de meest prestigieuze prijzen van de hoofdstad. Daria heeft drie solo cd's uitgebracht bij Sony Classical en specialiseert zich in onder meer de zelden gespeelde klaviermuziek van Georg Friedrich Händel, waarmee zij wereldwijd een breed publiek wist te bereiken. Daria speelt recitals in binnen- en buitenland en werkte samen met dirigenten als Ton Koopman, Yannick Nézet-Séguin en Stefan Asbury.
Tilmar Junius
De Nederlandse pianist Tilmar Junius heeft een grote fascinatie voor jazz en improvisatie. Hij is freelancer in tal van muziekstijlen en speelt in diverse bands. Met drummer Wim Kegel en bassist Jan Voogd nam Tilmar twee zeer goed ontvangen trio-cd’s op, ‘Plots’ (2000) en ‘Songs and Dances’ (2005). Hij gaf concerten op belangrijke Nederlandse jazzpodia als het Bimhuis en Lantaren/Venster en speelde meerdere malen op het North Sea Jazz Festival. Tilmar is verbonden aan het ArtEZ conservatorium als hoofd van de afdeling Jazz & Pop en als hoofdvakdocent piano.
David Kuyken
Hoofdvakdocent piano aan de Conservatoria te Amsterdam en Den Haag en artistiek adviseur van Stichting PianoFest. David Kuyken is een veelgevraagd jurylid en geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. David Kuyken is een zeer veelzijdig pianist en heeft met verschillende orkesten gespeeld onder dirigenten als Comissiona, Montgomery, Haenchen, Lazarjev, Ros Marbá, Vedernikov, Vonk, Östmann, Brüggen en Spanjaard. Naast recitals gaf David Kuyken ook talloze kamermuziekconcerten samen met violisten Janine Jansen, Candida Thompson en Ilya Grubert.
Nino Gvetadze
Van de Georgische concertpianiste zijn 5 solo CDs verschenen met werken van Liszt, Debussy, Moussorgsky, Rachmaninoff en Chopin. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de Second Prize, Press Prize and Audience Award van het Internationaal Fransz Liszt Piano Concours 2008. En ze was winnaar van het prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award in 2010.
Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Zodra de registratie opengaat stuurt Stichting PianoFest een aankondiging uit. Laat hier je emailadres achter: