logo

Vakjury

Vakjury concours

Yoram Ish-Hurwitz
De voorzitter van de vakjury is Yoram Ish-Hurwitz, concertpianist en ook actief in kamermuziek. Hij is cultureel ondernemer en artistiek directeur van Oranjewoud Festival bij Heerenveen. Van Ish-Hurwitz zijn acht solo-CD's verschenen met werken van o.a. Franz Liszt, Isaac Albéniz en Sergej Prokofjev.
Daria van den Bercken
De Nederlandse Daria van den Bercken is concertpianiste van Russische komaf. Zij ontving in 2012 de Amsterdamprijs voor de Kunst, één van de meest prestigieuze prijzen van de hoofdstad. Daria heeft drie solo cd's uitgebracht bij Sony Classical en specialiseert zich in onder meer de zelden gespeelde klaviermuziek van Georg Friedrich Händel, waarmee zij wereldwijd een breed publiek wist te bereiken. Daria speelt recitals in binnen- en buitenland en werkte samen met dirigenten als Ton Koopman, Yannick Nézet-Séguin en Stefan Asbury.
Tilmar Junius
De Nederlandse pianist Tilmar Junius heeft een grote fascinatie voor jazz en improvisatie. Hij is freelancer in tal van muziekstijlen en speelt in diverse bands. Met drummer Wim Kegel en bassist Jan Voogd nam Tilmar twee zeer goed ontvangen trio-cd’s op, ‘Plots’ (2000) en ‘Songs and Dances’ (2005). Hij gaf concerten op belangrijke Nederlandse jazzpodia als het Bimhuis en Lantaren/Venster en speelde meerdere malen op het North Sea Jazz Festival. Tilmar is verbonden aan het ArtEZ conservatorium als hoofd van de afdeling Jazz & Pop en als hoofdvakdocent piano.
David Kuyken
Hoofdvakdocent piano aan de Conservatoria te Amsterdam en Den Haag en artistiek adviseur van Stichting PianoFest. David Kuyken is een veelgevraagd jurylid en geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. David Kuyken is een zeer veelzijdig pianist en heeft met verschillende orkesten gespeeld onder dirigenten als Comissiona, Montgomery, Haenchen, Lazarjev, Ros Marbá, Vedernikov, Vonk, Östmann, Brüggen en Spanjaard. Naast recitals gaf David Kuyken ook talloze kamermuziekconcerten samen met violisten Janine Jansen, Candida Thompson en Ilya Grubert.
Nino Gvetadze
Van de Georgische concertpianiste zijn 5 solo CDs verschenen met werken van Liszt, Debussy, Moussorgsky, Rachmaninoff en Chopin. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de Second Prize, Press Prize and Audience Award van het Internationaal Fransz Liszt Piano Concours 2008. En ze was winnaar van het prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award in 2010.

Vakjury regulier festival

Evelina Vorontsova
Evelina is de voorzitter van de festivaljury. Evelina is prijswinnaar van onder meer het Liszt Concours (Utrecht) en het Rachmaninov Concours (Moskou). Ze heeft als solist opgetreden met Menuhin, Markiz (tour), Stulen, Robertson en Wakulsky. Evelina heeft twee zeer goed ontvangen cd's uitgebracht met o.a. Rachmaninov, Scriabin, Chopin en Bach. Zij is cum laude afgestudeerd aan de conservatoria van Moskou (bij M. Voskresensky) en Amsterdam (uitv. musicus bij J. Wijn). Naast klassieke recitals en kamermuziek speelt Evelina graag jazz, van de klassieke Kapustin tot jazz pianovirtuozen als Peterson en Tatum.
Jaap Wisselink
Jaap Wisselink studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken en ontving masterclasses van Mila Baslawskaja, Willem Brons en Håkon Austbö. Op het gebied van liedbegeleiding nam hij deel aan masterclasses door Kelvin Grout en Udo Reinemann. Jaap trad o.a. op voor Radio4, werkte samen met leden van het Concertgebouworkest en stond onder meer in het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ´t IJ en Vredenburg. Ook is hij betrokken bij de organisatie van het Concertgemaal in Amsterdam-Noord als presentator en pianist. Als docent is hij verbonden aan de Dans- en Muziekschool Amstelveen dat sinds 2017 onderdeel uitmaakt van de nieuwe culturele instelling Platform C.
Kristina Sandulova
Kristina Sandulova is concertpianist en pianodocent in Amsterdam. Afgestudeerd aan de conservatoria van Groningen (BA), Den Haag (specialisatie contemporaine muziek) en Utrecht (MA), en prijswinnaar van o.a. de Liszt-Bartok competitie (Sofia). Kristina is de dochter van de beroemde Bulgaarse componiste Julia Tsenova en heeft een voorliefde voor contemporaine muziek, met diverse premières van Nederlandse en Bulgaarse composities op haar naam. Als solist en kamermusicus treedt ze regelmatig op bij festivals en op Nederlandse podia zoals Vredenburg en het Muziekgebouw. Kristina is oprichter en artistiek leider van het jaarlijkse Stage4Kids Festival in Hamburg.
Irina Bogdanova
Irina Bogdanova is pianist en pianodocent. Afgestudeerd aan de conservatoria van St. Petersburg (BA), Amsterdam (BA) en Utrecht (MA) en gestudeerd met Lazar Berman in Florence. Irina’s voorliefde voor de laat-Klassieke en vroeg-Romantische periode etaleert ze regelmatig op de Nederlandse podia, onder andere met Beethoven’s sonates en de laatste sonates van Schubert in Vredenburg. Irina is werkzaam als pianodocent bij de Gooische Muziekschool (Bussum) en heeft eerder lesgegeven aan de Hogeschool voor de Kunsten (Utrecht) en het Muziek Educatie Centrum (Amsterdam). Zij is jaarlijks commissie-lid bij de landelijke piano-graadexamens A-D (EPTA).
Irina Antonova
Irina Antonova is pianist en pianodocent in Amsterdam. Irina won op 7-jarige leeftijd een concours voor jong talent in Rusland en studeerde vervolgens aan het Oeral Staats-conservatorium in Jekaterinburg en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Marisse Huizing. Irina heeft masterclasses gevolgd bij Eugeny Malinin, Eugen Indjic, V. Skavronskij, V. Trop, Rudolf Jansen en Elena Kroon (Parijs). Irina is als pianodocent verbonden aan de Muziekschool Globe (MCO, Hilversum). Als pianist geeft ze concerten met koren, strijkensembles en zangers, waaronder met het koor van De Duif in Amsterdam.
Noortje Brons-Hilsum
Noortje Brons-Hilsum is pianodocent te Almere. Noortje heeft gestudeerd aan het Muzieklyceum in Amsterdam bij haar vader, pianist en pianopedagoog Karel Hilsum. Noortje heeft in haar prive-praktijk jarenlang lesgegeven aan getalenteerde leerlingen op hoog niveau. Tevens heeft zij de lessen van haar man Willem Brons waargenomen aan het Conservatorium van Amsterdam tijdens zijn tournees.
Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
afk logocultuurfonds logo