logo

Vrijwilliger

Word vrijwilliger!

Wij zoeken vrijwilligers voor PianoFest 2018. Lees hieronder de verschillende profielen die nodig zijn. Door een email te sturen aan info@pianofest.nl kun je ons laten weten in welke functie je geïnteresseerd bent. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

10 productieassistenten festival (m/v)

Tijdens het festival ondersteun je de verantwoordelijke productiecoördinator. Je maakt de festivallocatie samen met je ‘collega' klaar voor de optredens en ontvangt de musici en het publiek. Je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Er zijn verschillende taken:

  • Je bemant de balie en kassa op het Pianoplein van het Conservatorium. Je verwelkomt hier bezoekers, scant de toegangskaarten, verwijst deelnemers naar de wachtruimte en verkoopt de last-minute kaarten voor het finale concert in de avond. Ook beantwoord je vragen over het programma en/of de kaartverkoop en zorg je dat bezoekers een enquêteformulier meekrijgen bij vertrek.
  • Zaalwachten: de grote zaal gaat om het half uur open voor het wisselen van publiek. In dit half uur hou je de wacht zodat mensen niet naar binnen kunnen. Dit wordt gedaan om de deelnemers zo min mogelijk te storen tijdens de optredens.
  • Coulisse-medewerker: je begeleidt de deelnemers op een rustige manier naar het podium en naar de uitgang.
  • Voor de activiteiten van het randprogramma, maak je de zaal/plek klaar waar de activiteit plaatsvindt, ontvang je de musici, begeleid je de deelnemers en zorg je dat alles in goede banen loopt.

De medewerkers zullen in een roulatie-schema alle taken uitvoeren.

6 kandidatenbegeleiders (m/v)

  • Je ontvangt de kandidaten in de wachtruimte, checkt het repertoire en brengt de kandidaat naar de inspeelkamer en brengt de kandidaat van de inspeelkamer naar de coulisse.
  • Je bemant de tafel waar de kandidaten zich aanmelden en geeft toelichting over de stappen voorafgaand aan het 5 minuten optreden.

Beide activiteiten gaan in toerbeurt en dit gaat de hele dag door, iedere 12 minuten begeleid je een volgende kandidaat.

Profiel productieassistenten en kandidatenbegeleiders

Je houdt van pianomuziek, je bent fit genoeg om de hele dag te kunnen lopen, praktisch ingesteld en je vindt het leuk om dingen te regelen. Je kan goed samenwerken en neemt opdrachten aan van je ‘collega' die het festival en randprogramma aanstuurt. Bovendien ben je makkelijk aanspreekbaar en behulpzaam. Je bent beschikbaar van 08:00 tot 17:45u en eventueel ook tijdens de finale van 20:15 tot 22:10u.

3 Omroepers festival (m/v)

De omroeper werkt vanuit de zaal of coulisse en kondigt de kandidaat en het repertoire aan.

Profiel omroeper

Je hebt een duidelijke stem, affiniteit met muziek en je kan foutloos de namen van componisten en het gespeelde repertoire uitspreken. Je bent beschikbaar van 8.00 tot 13.00u of van 13.00 tot 18.00u.

2 promotiemedewerkers (m/v)

Op de festivaldag staat in het OBA-gebouw een vleugel. Toevallige OBA-bezoekers, maar ook deelnemers aan PianoFest kunnen hier vrij spelen. Ook zal er bij de vleugel op het Centraal Station extra ruchtbaarheid gegeven worden aan PianoFest door middel van het plaatsen van een banner. De promotiemedewerkers informeren geïnteresseerden over PianoFest en stimuleren mensen langs te komen.

Profiel promotiemedewerker

Je houdt van pianomuziek, bent fit genoeg om de hele dag te kunnen lopen, praktisch ingesteld en je vindt het leuk om dingen te regelen. Je bent representatief en vindt het geen probleem om mensen aan te spreken. Je bent beschikbaar van 09:00 tot 17:00u.

2 jury-assistenten

De jury-assistenten ondersteunen de jury vanuit de jury-kamer en voeren de resultaten en opmerkingen van de jury in. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de juryleden.

Profiel jury-assistenten

Je kunt goed overweg met Microsoft Excel en Word. Je bent efficiënt en kunt snel en foutloos typen.

Geboden aan alle medewerkers

Je krijgt een kijkje achter de schermen van PianoFest. Ook bestaat de mogelijkheid optredens tijdens het festival te bezoeken. Daarnaast krijg je een kleine vrijwilligersvergoeding voor eten en drinken tijdens het festival. Bovendien krijg je gratis toegang tot het finaleconcert in de avond met een optreden van Hannes Minnaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
afk logocultuurfonds logo