logo

Events

PianoFest aan 't IJ

In de anderhalvemetermaatschappij kunnen we nog even geen grote publieke events organiseren, dus richten wij ons in 2020 op de optredens van amateurpianisten. Wij hebben het Muziekgebouw aan 't IJ benaderd en samen komen we met een heel mooi plan: we bieden amateurpianisten de unieke kans om in juli 2020 op te treden op deze toplocatie. 

Op 4 en 10 juli kunnen 50 amateurpianisten optreden op een prachtige concertvleugel in de grote zaal van Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Waan je voor 5 minuten in de huid van echte concertpianist en speel op een prachtige Steinway concertvleugel jouw favoriete muziek. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazzmuziekliefhebbers tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom.

PianoFest aan 't IJ: een serie mini-masterclasses
Je speelt je 5-minutenrepertoire op een prachtige vleugel in de grote zaal. Direct na je optreden krijg je op het podium mondelinge feedback van pianist David Kuyken, hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam en studieleider van de Sweelinck Academie. Ook krijg je een mooie videoregistratie van je optreden. Mogelijk is beperkt publiek tegen die tijd ook weer toegestaan, dus wellicht mogen je fans ook komen! Daarover later meer.

Data
PianoFest aan 't IJ is op zaterdag 4 en vrijdag 10 juli, van ongeveer 9.30 tot 17.30 uur. Bij de inschrijving kun je kiezen voor een tijdsblok. Wij maken vervolgens een indeling. De exacte tijden maken we zsm bekend.

Tickets
De ticketprijzen zijn nog niet bekend. We willen wel vast laten weten dat er nauwelijks fondsen of subsidies voor dit event zijn. De prijs voor een ticket zal (dus) hoger liggen dan wat je eerder betaalde voor PianoFest 2019. Ook rekenen we een toegangsprijs voor bezoekers.

Inschrijving
De inschrijving opent binnenkort. Er is maar beperkt plek voor optredens, dus hou onze website en sociale media in de gaten!

Over David Kuyken
Hoofdvakdocent piano aan de Conservatoria te Amsterdam en Den Haag en artistiek adviseur van Stichting PianoFest. David Kuyken is een veelgevraagd jurylid en geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. David Kuyken is een zeer veelzijdig pianist en heeft met verschillende orkesten gespeeld onder dirigenten als Comissiona, Montgomery, Haenchen, Lazarjev, Ros Marbá, Vedernikov, Vonk, Östmann, Brüggen en Spanjaard. Naast recitals gaf David Kuyken ook talloze kamermuziekconcerten samen met violisten Janine Jansen, Candida Thompson en Ilya Grubert.

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
logo
Designed and developed by Ilya. Pianofest © 2020