logo

PianoFest zoekt vrijwilligers!

Om alles soepel te laten verlopen tijdens het grote pianofeest op 21 & 22 december zoekt PianoFest weer naar vrijwilligers. We hebben verschillende functies in de aanbieding zoals kandidatenbegeleiders, stage-managers, zaalwachten, etc. Hieronder staan de diverse profielen beschreven. We bieden naast een kleine vergoeding, een canvas PianoFest-tas, een gratis toegangskaartje voor het grote slotconcert op 22 december en vooral een hele leuke ervaring binnen een gezellig team. Heb je interesse in een bepaalde functie, stuur dan een e-mail aan info@pianofest.nl.

Productieassistenten festival

Tijdens het festival ondersteun je de verantwoordelijke productiecoördinator. Je maakt de festivallocatie samen met je ‘collega' klaar voor de optredens en ontvangt de musici en het publiek. Je zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt. Er zijn verschillende taken:

  • Je bemant de balie en kassa op het Pianoplein van het Conservatorium. Je verwelkomt hier bezoekers, scant de toegangskaarten, verwijst deelnemers naar de wachtruimte en verkoopt de last-minute kaarten voor het finale concert in de avond. Ook beantwoord je vragen over het programma en/of de kaartverkoop en zorg je dat bezoekers een enquêteformulier meekrijgen bij vertrek.
  • Zaalwachten: de grote zaal gaat om het half uur open voor het wisselen van publiek. In dit half uur hou je de wacht zodat mensen niet naar binnen kunnen. Dit wordt gedaan om de deelnemers zo min mogelijk te storen tijdens de optredens.
  • Coulisse-medewerker: je begeleidt de deelnemers op een rustige manier naar het podium en naar de uitgang.
  • Voor de workshops, maak je de zaal/plek klaar waar de activiteit plaatsvindt, ontvang je de musici, begeleid je de deelnemers en zorg je dat alles in goede banen loopt.

De medewerkers zullen in een roulatie-schema alle taken uitvoeren.

Kandidatenbegeleiders

  • Je ontvangt de kandidaten in de wachtruimte, checkt het repertoire en brengt de kandidaat naar de inspeelkamer en brengt de kandidaat van de inspeelkamer naar de coulisse.
  • Je bemant de tafel waar de kandidaten zich aanmelden en geeft toelichting over de stappen voorafgaand aan het 5 minuten optreden.

Beide activiteiten gaan in toerbeurt en dit gaat de hele dag door, iedere 12 minuten begeleid je een volgende kandidaat.

Profiel productieassistenten en kandidatenbegeleiders

Je houdt van pianomuziek, je bent fit genoeg om de hele dag te kunnen lopen, praktisch ingesteld en je vindt het leuk om dingen te regelen. Je kan goed samenwerken en neemt opdrachten aan van je ‘collega' die het festival en de workshops aanstuurt. Bovendien ben je makkelijk aanspreekbaar en behulpzaam. Je bent beschikbaar van 08:30 tot 18:00 uur op 21 en/of 22 december.

Jury-assistenten

De jury-assistenten ondersteunen de jury vanuit de jury-kamer en voeren de resultaten en opmerkingen van de jury in. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de juryleden. Je kunt goed overweg met Microsoft Excel en Word. Je bent efficiënt en kunt snel en foutloos typen. En je bent beschikbaar van 08:30 tot 18:00 uur op 21 en/of 22 december.

Wat krijg je daarvoor terug?

Je krijgt een kijkje achter de schermen van PianoFest. Ook bestaat de mogelijkheid optredens tijdens het festival te bezoeken. Daarnaast krijg je een vrijwilligersvergoeding van 50 euro voor beide dagen. Op de dag zelf zorgen wij voor eten en drinken en wij vergoeden uiteraard je reis naar Amsterdam. Bovendien krijg je gratis toegang tot het finaleconcert op zondagmiddag 22 december met een optreden van Thomas Beijer én een mooie canvas-tas van PianoFest. Aanmelden dus!

Aanmelden nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwsberichten over het festival. Laat hier je emailadres achter:
logo
Designed and developed by Ilya. Pianofest © 2020